Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Displays has a deprecated constructor in /home2/uromedic/public_html/lib/displays.class.php on line 24
Genitalne infekcije kod muškaraca • UroMedica ordinacija za urologiju, ordinacija za ginekologiju, ordinacija za andrologiju

Genitalne infekcije kod muškaraca

U grupu ovih infekcija spadaju danas, najčešće, takozvane seksualno pre-nosive infekcije. Najučestalije su infekcije izazvane hlamidjom, mikop-lazmom i ureaplazmom, nešto redje gram-negativnim bakterijama (E coli, Enterobacter i slično… ), potom infekcije herpes virusom, infekcije prou-zrokovane gonorejom i trihomonasom.
Neke od ovih infekcija daju tegobe, a neke ne.

Kada su prisutne tegobe, one se ispoljavaju kao peckanje u mokraćnom kanalu penisa, povremenim  iscedkom iz kanala, tegobama u toku mokrenja ili posle .
Ponavljane infekcije, mogu da proizvedu nelagonost, i probelme u seksualnoj sferi.

Potrebno je uraditi briseve mokraćnog kanala na gore navede bakterije, i urinokulturu. Za procenu ponavljane infekcije virusom herpesa, rade se i testovi iz krvi, radi boljeg odredjivanja terapije i dužine same primene lekova.

 

 

 Zakažite Pregled

Faceboo share